Live Nation pres. Sunday 24. march

Cancer Bats (CA)

Supp: Underside (NP) + ATTAN

Med 13-års fartstid, seks kritikerroste studioalbum, tre Juno Award-nominasjoner og flere runder med turnering rundt om i verden, er det ingen tvil om at de kanadiske hardcore metalpunkerne har markert seg innen den hardere musikkscenen. 24. mars besøker de Parkteatret for andre gang.

Inspirert av band som Black Flag, Down, Led Zeppelin og Black Sabbath, lager Cancer Bats deilig hardcore-punk, metalcore og sludge-metal.

I april ga kvartetten ut albumet «The Spark That Moves» på eget label, helt uten forvarsel.

«We were just tired of waiting. We spent all of 2017 working hard on this album, all while playing shows and talking with our fans, who were constantly asking «when can we hear new music!?». We figured why make anyone wait any longer, let’s just drop the entire new album all at once. I know as a fan, I just want to hear everything right away, let me buy the record right now! We figured, why not release our own music the way we want,» sier frontfigur Liam Joseph Cormier.

Albumet, det første på tre år, fikk svært gode kritiker, blant annet 4 av 5 stjerner fra NME, og 4,5 av 5 fra Spill Magazine og Punknews.org. Dagbladet trillet fem på terningen, og hadde følgende å melde:

«The Spark that Moves» fremstår i det store og det hele som et overskuddsprosjekt hvor bandet har fokusert på å gjøre akkurat det de har lyst til, uavhengig av hva som må til for å komme inn på den ene eller den andre spillelisten. Det er ofte når man slutter å overtenke at musikken blir genuin og vital. Som her.»

cancerbats.com
facebook.com/cancerbats

Blant bandene i den voksende asiatiske metal-scenen, finner vi nepalske Underside.

Etter den nesten ti år lange borgerkrigen, kom medlemmene sammen i 2010, som et høyt og aggressivt svar på den sosialpolitiske situasjonen. – Bandet på fire er ikke redde for å ta risiko, hverken når det gjelder sangtekster eller det instrumentale.

I dag er Underside blant de største og mest populære metal-bandene i Nepal. Med årene har de turnert rundt med sin opprørske metal, på arenaer i både Europa, Australia og USA.

facebook.com/TheUnderside
spotify.com/Underside

Det norske dommedagsorkesteret ATTAN slapp tidligere i høst sitt debutalbum «End Of», til unison hyllest fra anmeldere i inn- og utland. Metal Hammer UK slo til med 8/10 på rollespillterningen, og skrev at bandet hadde «a sound so grim and merciless everything it touches turns to tar».

Live er ATTAN et spektakulært kaos uten like, både visuelt og lydmessig, men med akkurat nok dynamikk til at både band og publikum rekker å få hentet seg inn mellom slagene. Når bandet selv beskriver seg som «lyden av et folk som suger margen ut av sitt eget bein» vet du at dette, dette blir hardt.

Attan er nominert til Årets Stjerneskudd, en pris som deles ut av Norsk Tipping under by:Larm.

facebook.com/Attanband
spotify.com/ATTAN

Billetter kr. 250,- + avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 280,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett