Atomic Soul pres. Friday 5. october

The Brian Jonestown Massacre (US)

Supp: Closing Eyes

Amerikanske The Brian Jonestown Massacre kommer endelig tilbake til Norge og Parkteatret 5. oktober!

Bandet med frontfigur Anton Newcomb ble dannet i San Francisco i 1990, og tok navnet The Brian Jonestown Massacre som en hyllest til den legendariske gitaristen Brian Jones fra The Rolling Stones.

I 2004 fikk bandet en uventet oppsving med dokumentaren «Dig!» som handlet om det anstrengte forholdet deres til bandet The Dandy Warhols, og spesielt forholdet mellom frontfigurene Andy Newcomb og Courtney Taylor-Taylor. Filmen ble umiddelbart en megasuksess og stakk av med «Grand Jury Price» under Sundance filmfestival. Dette resulterte i at musikken deres nådde ut til et helt nytt og mye bredere publikum.

I løpet av sin 28 år lange karriere har de amerikanske psykedeliarockerne opparbeidet seg en svært imponerende katalog bestående av 17 studioalbum, 5 livealbum og 13 EPer. Deres andre album «Take It From The Man» fra 1996 inneholdt låten «Straight Up And Down» som senere ble brukt i introen til HBO serien Boardwalk Empire, og i fjor slapp de deres 17 studioalbum «Don’t Get Lost».

Musikken til The Brian Jonestown Massacre er sterkt påvirket av de psykedeliske lydene fra 60-tallet, men har også innflytelse fra sjangrene shoegaze, jangle pop, garasjerock og lo-fi.

De har tidligere besøkt Norge ved flere anledninger, og har gang på gang vist hvorfor de er godt kjent for sine fantastiske liveshow, og vi forventer intet mindre når de returnerer til Norge for første gang på fire år.

Velkommen til en utrolig opplevelse og en konsert man ikke vil gå glipp av!

thebrianjonestownmassacre.com
facebook.com/thebrianjonestownmassacre

I januar slapp Closing Eyes den fantastiske debutplaten «Soft Years». Eirik Asker Pettersen (Maribel, Lovecult) har produsert platen sammen med Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) og bandet har allerede levert glimrende konserter på blant annet Klubbøya, Perfect Sounds Forever og Vill Vill Vest. «Den beste debutplaten på lenge» meldte BT om skiven og trillet en sekser. Morgenbladet kalte platen «et opium for lyttere som synes solbriller inne er helt riktig!».

facebook.com/withclosingeyes

Bill. kr. 270,- +avg.

Bill.: 295,-Dørene åpner 20:00ID.: 18UTSOLGT