Filmarrangement Wednesday 19. september

Blått Lerret

I septemberutgaven av Blått Lerret får vi innsikt i tre av de aller mest interessante og lenge etterlengtede filmene som norske filmskapere har å by på denne høsten. Battle er intet mindre enn Nordens første dansefilm, For vi er gutta er en dokumentarfilm som går tett på gutta i det kjente Mannskoret og Mordene i Kongo er den mye omtalte filmen om Moland & French og hva som skjedde med dem i Kongo. Møt folkene foran og bak kamera fra disse tre spennende produksjonene.

BATTLE
Amalie (Lisa Teige) jobber hardt for å passe inn i en verden der det gjelder å ha alt – utseende, penger og dansetalent. Men da faren går konkurs raser livet hennes sammen. På skolen prøver Amalie å late som ingenting har skjedd. Så møter hun street-danseren Mikael (Fabian Svegaard Tapia), som er annerledes enn alle andre hun har møtt. Dratt mellom sin nye tilværelse hos Mikael og sine gamle venners statusjag, vikler Amalie seg inn i et stadig mer omfattende nett av løgner. Hvor lenge kan Amalie holde de to verdenene fra hverandre, og tør hun til slutt å være seg selv.

Premiere: 28.09.2018
Sjanger: Drama
Regi: Katarina Launing
Manus: Maja Lunde, medforfatter Karsten Fullu
Produsenter. Pål Røed, Christian Fredrik Martin og Frederick Howard for Friland Produksjon AS og Storm Films AS

FOR VI ER GUTTA
Da Mannskoret ble dannet var det mest som en god unnskyldning for å henge med gutta og drikke øl hver tirsdag. Sammen var de udødelige. 15 år senere skal de ha sin største og mest absurde jobb noensinne. Koret skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Samtidig gjennomgår kameratgjengen sin største krise, og sangen og brorskapet blir brått viktigere enn noen gang.

Premiere: 28.09.2018
Sjanger: Dokumentar
Regi og manus: Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen
Produsenter: Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson for Fuglene AS

MORDENE I KONGO
Mordene i Kongo er basert på den sanne historien om to norske borgere, Joshua French og Tjostolv Moland, som ble dømt til døden i Øst-Kongo etter at deres innleide sjåfør ble funnet død i 2009.

Premiere: 12.10.2018
Sjanger: Drama
Regi: Marius Holst
Manus: Nikolaj Frobenius og Stephen Uhlander
Produsenter: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn for Friland Produksjon AS

Programstart kl. 20.00.
DJ og bar hele kvelden.
Programleder: Kalle Løchen

facebook.com/event

facebook.com/blattlerret

Bill. kr. 85,- +avg.

 

Bill.: 100,-Dørene åpner 19:30ID.: 18Kjøp Billett