Norsk Filminstitutt pres. Wednesday 23. may

Blått Lerret

På Blått Lerret i mai presenteres den store katastrofefilmen Skjelvet, dramaet Føniks og den skakke westernfilmen Vann over ild. Få innblikk i kommende norske filmer og møt folkene bak filmene.

KORTFILM: FRIERI
Vi begynner kvelden med den seks minutters perlen Frieri fra Det Sporadiske Filmkollektivet. I en båt setter Joachim seg ned på kne og frir til Toril, kvinnen i hans liv. Toril på sin side har en annen oppfatning av forholdet enn Joachim.

SKJELVET
I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis, ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reell. Nesten ukentlig registreres det bevegelser i og rundt Oslo. Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden?

Skjelvet er oppfølgeren til katastrofefilmen Bølgen. Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet – det er Norges hovedstad!

Premiere: 31.08.2018
Sjanger: katastrofefilm
Regi: John Andreas Andersen
Manus: Harald Rosenløw Eeg og John Kaare Raake
Produsenter: Martin Sundland og Are Heidenstrøm for Fantefilm.

FØNIKS
I filmen møter vi Jill som bor sammen med sin mor og lillebror. Når moren en dag forsvinner, så velger Jill å lyve om det. Hun satser alt på at den omflakkende faren skal komme og redde henne og broren. Men Jill skjønner fort at hun må ta et valg og at sannheten vil komme for en dag

Premiere: 14.09.2018
Sjanger: drama
Manus og regi: Camilla Strøm Henriksen
Produsent: Gudny Hummelvoll for Hummelfilm.

VANN OVER ILD
Den særegne regissøren og manusforfatteren Joern Utkilen spillefilmdebuterer med en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner.

I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner. Dette er en film om grådighet, korrupsjon, bevæpning og om hvordan maktsyke mennesker altfor ofte får det som de vil. Hovedtemaet er filmskaperens tanke om at verden er styrt av psykopater: At det er så mye styrke i mangel på empati at de få som ikke har det, styrer alt.

Premiere: 08.06.2018.
Sjanger: Western / Eventyr/ Komedie
Manus og regi: Joern Utkilen
Produsenter: Isak Eymundsson og Ruben Thorkildsen for Ape & Bjørn.

facebook.com/event
facebook.com/blattlerret

Dørene åpner kl. 19.30, programstart kl. 20.00. DJ og bar hele kvelden.
Programleder: Tonje Skar Reiersen
Billetter kr. 85,- + avg.

Bill.: 100,-Dørene åpner 19:30ID.: 18Kjøp Billett