NB! Få billetter igjen Friday 6. february

Bendik

Supp: Sgrow

Dette er en dobbelkonsert! Bendik spiller også for publikum under 18 år tidligere på kvelden.

Bendik etablerte seg raskt som en av landets mest spennende artister etter utgivelsen av debutalbumet «Drømmen gjør meg ingenting», samt deltagelsen i Urørtfinalen 2012 – og har siden høstet lovord for både plate og liveopptredener. Bendik har blant annet spilt på Roskilde Festival, Hovefestivalen, Slottsfjell og by:Larm, og flere av låtene har vært listet på P3 og hatt stadige rotasjoner på andre radiokanaler. I 2013 ble Bendik også nominert av P3 til Årets liveact i deres nye musikkpris, P3 Gull, sammen med Kvelertak, Karpe Diem, Kaizers Orchestra og Honningbarna.

Første singel fra andrealbumet, «Hjertebank og kulde», kom 10. oktober, og ble straks listet på både P1 og P13. «No går det over» slippes i sin helhet 7. november, og ligger allerede an til å være et av høydepunktene i 2014.

«Bendik leverer en av årets bedre plater, og ikke minst det perfekte stemningsalbumet for tunge, mørke dager.»
 5/6, GAFFA

«No går det over balanserer på mesterlig vis mellom det drømmende og det slagkraftige, det elektroniske og det ukunstlede, det støyete og det melankolske. Det er bare å ta på seg allværsjakka og komme seg ut i høstværet. Bendik bidrar mer enn gjerne med lydsporet.»
– 9/10, Musikknyheter.no

«Bodøjenta med bergensdialekten er nå en musikalsk kommunesammenslåing mellom Emilie Nicolas og nedlagte Harrys Gym. (…) Albumet er en komplett sorgprosess på 35 minutter, med internasjonal klang.»
 5/6, VG

Sgrow [sgrō] er en elektronisk duo, bestående av Vilde Nupen på vokal og Kristoffer Lislegaard på elektronikk og barytongitar. I et musikalsk landskap som gjerne blir forbundet med maskinell kulde, klarer Sgrow å spre menneskelig varme. Duoen lar seg inspirere av elektronisk kunstmusikk, stemningsfull postrock, mørk klubbmusikk, samt fengende popmusikk. Artister som særlig kan nevnes er Tim Hecker, Four Tet og Björk.

Med alt dette i ryggsekken har Sgrow unektelig klart å skape et særegent uttrykk. De er for tiden aktuelle med singelen «Closing In» fra debut-albumet «Terrors and Ecstasies» som kommer ut 9. februar.

sgrow.no

Billetter kr. 180,- + avg.

Bill.: 200,-Dørene åpner 21:00ID.: 18Kjøp Billett