Live Nation pres. Thursday 28. november

Bear’s Den (UK)

Supp: Flyte (UK)

Bear’s Dens tredje album er her, og vi som har lyttet til «So that you might hear me», kan skrive under på at dette er en ekstraordinær utgivelse. Dette er oppfølgeren til bandets debutalbum «Islands», som ga dem en Ivor Novello-nominasjon i Storbritannia og en fanskare verden over, og den ekspansive 2016-utgivelsen «Red Earth & Pouring Rain».

Hastigheten og omfanget av bandets suksess har ført til få pust i bakken for Bear’s Den: Siden bandet ble dannet i 2012, har de turnert til den store gullmedalje. De har solgt ut arenaer som Brixton Academy og The Hammersmith Apollo i hjembyen London, og konsertlokaler i USA og Belgia. «Red Earth & Pouring Rain» ble for eksempel til på bare tre uker, da mellom opptredener på Pukkelpop og Lollapalooza. Først i fjor valgte bandet å ta et skritt tilbake for å fokusere på fremtiden.

For første gang hadde Andrew og multiintrumentalisten Kevin Jones sitt eget studio (Josiah Booth Studios). Her kunne de la instrumentene stå plugget i, og komme og gå som de ville. Musikalsk hadde de ingen selvpålagte begrensninger, heller ingen tidsramme å forholde seg til. De ønsket begge å implementere piano og flere elektroniske instrumenter i musikken. Kevin begynte å utforske pianoet og trommemaskiner, mens Andrew tok med seg gitaren til en hytte langt ute i ødemarken, hvor han skrev tekster.

Resultatet ble et modig og intimt album. Mens musikken tar med lytteren på nye stier, utfolder teksten seg, som om hemmeligheter avsløres. Hver linje er fylt med ledetråder.

«The album started out as an attempt at trying to communicate with someone honestly. Our thoughts are not all rational, not all considered or tied up with ribbons and bows. This album is an attempt to reveal the honest and difficult challenge of communicating with anyone that you really care about.»
«We’re immensely proud of it and hugely excited to share it with people.»

Bear’s Den har all grunn til å være stolt av sitt nye album, og vi ser virkelig frem mot konserten i november <3

bearsdenmusic.co.uk
facebook.com/bearsdenmusic

Support: Flyte
flytetheband.com
facebook.com/flyteband
spotify.com/flyte

Billetter kr. 275,- + avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 305,-Dørene åpner 20:00ID.: 18FÅ Bill. Igjen!