Oslo World Thursday 30. october

Ayo (NG/DE)

Hvis du noensinne skulle ta deg i å betvile Den Store Drømmen, så ikke glem at alt – kanskje med unntak av å reise i tilbake i tid – går an. Da tysk-nigerianske Joy Ogunmakin, alias Ayo, kun var seks år gammel, skilte foreldrene seg fordi moren ble avhengig av heroin. Både Ayo og hennes tre søsken ble sendt til en rekke forskjellige fosterhjem. I over fire år ble hun boende på et barnehjem like ved grensen til Nederland, der hun lærte seg å spille både piano og gitar.

Det må åpenbart ha vært en tidvis grufull barndom, men gjennom musikken klarte hun å overvinne håpløsheten som hang over henne. Heretter ledet det ene til det andre, før plateselskapet Polydor hadde gleden av å overvære Ayo blåse varme i publikums trøyer og hjerter i forkant av en Cody Chesnutt-konsert.

Siden det prisvinnende debutalbumet «Joyful» (2006) har 33-åringen rukket å gi ut hele tre fullengdere, senest «Ticket to the World» av fjoråret. Den er – i likhet med platedebuten – produsert av Jay Newland, som er kanskje mest kjent for sin glimrende dirigering av Norah Jones’-milepælen «Come Away with Me». Den er et godt referansepunkt for Ayo, som i likhet med Jones beveger seg i et soulinfisert poplandskap med melankolske, men håpefulle låter. For som Ayo sannsynligvis vet mye bedre enn de fleste: Det blir bedre.

ayomusic.com
facebook.com/AyoMusicOfficial
osloworld.no

Billetter kr. 250,- + avg. / 200,- + avg. med Aftenpostens A-kort

Bill.: 275,- / A-kort 220,-Dørene åpner 21:00ID.: 18Kjøp Billett