Slippkonsert Tuesday 21. april

Anneli Drecker

«Rocks and Straws» er Anneli Dreckers hjemvendelse fra en reise som startet i 1986. Eventyret startet med Bel Canto, et norsk – nordnorsk – band som gjorde suksess i hele Europa, og etter hvert ble gitt ut på major label i USA. Reisen fortsatte på turneer med a-Ha, samtidig som Anneli laget tre bestillingsverk og ga ut soloplatene «Tundra» og «Frolic». Röyksopp, Annelis backingband under «Tundra»-turnéen, fikk internasjonal suksess og hun ble bandets faste live-vokalist i perioden 2006-2012.

I løpet av reisen ble det stadig tydeligere for Anneli hvor hun kommer fra, og musikken hun nå har laget er resultatet av dette – et nordisk, arktisk-akustisk landskap, med påvirkning av musikk fra hele verden.

Albumet «Rocks and Straws» er basert på dikt av den nordnorske kultpoeten Arvid Hanssen, oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. Hanssen har hatt stor innflytelse på Anneli. I 1982 spilte hun hovedrollen i spillefilmen «Søsken på Guds jord», basert på Hanssens bok av samme navn, og det er en stor personlig glede for Anneli å gjøre diktene hans kjent for et bredere publikum.

«Rocks and Straws» bygger videre på lydbildene Anneli alltid har med seg, men er først og fremt en akustisk plate. Anneli har gått mot strømmen og laget en produksjon basert på innspillingsteknikk fra 70-tallet. Musikken er spilt live, akustisk, og i stor grad på analogt utstyr.

Et stjernelag av musikere, med Eivind Aarset og Rune Arnesen i spissen, utgjør albumets musikalske ryggrad. Anneli spiller selv piano, og har produsert innspillingen i samarbeid med musikerne. Som kunstfagstipendiat ved Musikkonservatoriet i Tromsø forsker hun på urfolks stemmeteknikker, og har tatt disse i bruk i deler av musikken.

Rune Arnesen – trommer
Ole Vegard Skauge – bass
Eivind Aarset – gitar

annelidrecker.com


Billetter kr. 325,- +avg.

Bill.: 350,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett