FKP Scorpio pres. Monday 29. october

Anna Calvi (UK)


Anna Calvi er kjent for sitt intense gitarspill og energiske liveoppredner. Musikkstilen hennes har blitt beskrevet som mørk, romantisk og atmosfærisk pop, og blant hennes musikalske inspirasjonskilder finner du Nina Simone, Maria Callas, Jimi Hendrix, Rolling Stones, Captain Beefheart, David Bowie, Nick Cave, Scott Walker, så vel som klassiske komponister som Messiaen, Ravel og Debussy.Om sin egen musikk sier hun at hun ser på gitarspill som et orkester, og at hun forsøker å kanalisere lyden fra andre instrumenter gjennom gitaren. Hun har blitt sammenlignet med PJ Harvey og Siouxsie Sioux, og er anerkjent for sin kraftige operalignende stemme.

Anna Calvis merittliste er lang, og vennene mange. I 2010 var hun support for Interpol og Arctic Monkeys i England, og ble invitert med på Grindermans europaturné, og i 2014 varmet hun opp for Morrissey på O2 arena i London.
Hun har hatt musikalske samarbeid med Marianne Faithfull, og fikk tidlig støtte fra Brian Eno, som i senere tid har blitt en slags uoffisiell mentor for henne. I et intervju med BBC Radio 6 proklamerte Eno at hun er «the best thing since Patti Smith».

Anna Calvis selvtitulerte debutalbum kom ut 2011 og ga henne European Border Breakers Award, og en nominasjon til en Mercury Prize og 2012 Brit Awards. Også oppfølgeren One Breath fra 2013 ga henne en Mercury Prize-nominasjon, og i oktober er du så heldig å få oppleve henne på Parkteatret.

annacalvi.com

facebook.com/annacalvi

Bill. kr. 220,- +avg. I salg fra fredag 8. juni kl. 11.00.

Bill.: 240,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett