Yngling & Live Nation pres. Thursday 31. january

Alec Benjamin (US)

Supp: Plested (UK)

Hei,

Jeg heter Alec Benjamin. Jeg er fra Phoenix, men jeg bor i Los Angeles. Jeg elsker musikk. Jeg spiller piano, gitar og jeg synger. Jeg er en historieforteller. Da jeg gikk på skolen ble jeg signet av et plateselskap. Jeg laget et album. Men så ble jeg dumpa av plateselskapet. Jeg spilte mange, jeg mener mange, show. Jeg turnerte med Jon Bellion, Matisyahu, og Hoodie Allen. Jeg spilte på parkeringsplasser utenfor konsertlokalene hvor Shawn Mendes and Troye Sivan hadde sine show, for å få fans. Jeg ga ut et tonn med visittkort. Jeg skrev en haug med nye sanger. En av sangene heter «Let Me Down Slowly». Følg med. Dette er bare det første kapittelet i historien.

Vennlig hilsen Alex Benjamin.

Alec Benjamin referer til seg selv som en historieforteller. Inspirert av Eminem, Paul Simon og Citizen Cope, begynte han som 18-åring å lage filmatisk musikk med lo-fi-lyd. Det ble mye buzz rundt Alec, og det ble gjort en kjempedeal med et plateselskap. Lite visste han da om at han ville bli droppet kort tid etterpå, av menneskene som skulle bidra til å realisere hans drømmer. Uansett, det skulle mye mer til for å stoppe den unge musikeren: Alec tok saken i egne hender, og booket selv sin Europa-turné i mai 2016. Som dere leste over, ble det en del parkeringsplasskonserter.

Kort tid etter turneen gikk han i studio med Jon Bellion, og ble co-writer på hans debutalbum, «New York Soul (Part II)». Dette skulle vise seg å bli en døråpner for Alec, og han ble med Bellion på turné. Med et utrolig pågangsmot for å nå toppen, vendte Alec igjen tilbake til parkeringsplassene etter at turneen med Bellion var over. Han bygde opp en YouTube-kanal, hvor han la ut en ny sang hver andre uke, i håp om at fansen på parkeringsplassene skulle lytte til musikken hans, også hjemme. Etter seks måneder, hadde han over 150K følgere i kanalen, alt på grunn av sterkt pågangsmot og en DIY-attitude.

I 2017 ga han ut det som skulle bli en viral hit, “I Built A Friend,” som på under et år ble strømmet over fire millioner ganger. I tillegg brukte den ni år gamle gutten Merick Hanna sangen i et dansenummer i konkurransen America’s Got Talent. Musikken nådde ut til enda et nytt publikum, flere millioner amerikanske TV-seere.

«Let Me Down Slowly» er den første singelen fra Alecs debutalbum, som vil skape et nytt kapitel for den ekstraordinære historiefortelleren. 31. januar får vi ta del i historien på Parkteatret. Det gleder vi oss til.

alecbenjamin.com
facebook.com/AlecBenjaminMusic

Plested har brukt de siste årene på å skrive låter til noen av popmusikkens største navn, blant annet Kygo, Little Mix og ZAYN. Men den engelske musikeren har også sin egen historie å fortelle: Senere i år kommer debutalbumet.

«When you have songs that you really care about and you know you love them, there’s nothing to lose. Why give your song away to another artist who is not going to care as much for it? If you can write beautiful songs and you can sing them then, why not do it yourself?»

facebook.com/plestedmusic

facebook.com/event

Bill. kr. 250,- +avg.

Bill.: 275,-Dørene åpner 18:00ID.: fri alderFÅ Bill. Igjen!