Radar Booking pres. Tuesday 27. august

Agnostic Front (US)

Supp: Knuste Ruter + Weight

Agnostic Front er kjent for å være en av grunnleggerne av hardcore, og Roger Miret og Vinnie Stigma spilte en nøkkelrolle i å definere, utforme og etablere bevegelsen på 80-tallet. Bandet har alltid rettet kritikk mot undertrykkerne og deres ødeleggende innflytelse på samfunnet.

«It’s social politics. The day-to-day reality of waking up, reading the newspaper, and walking around the neighborhood. It’s a hard stare on why the world is still one fucked-up place, and we tackle the very real shit that’s going down: gentrification’s running rampant, street justice, world destruction, working wages, and backs are still being stabbed,» sier vocalist i bandet, Roger Miret.

Bandet, initiert av gitarist Vinnie Stigma i 1983, ble raskt anerkjent som en av de raskeste, slemmeste og mest aggressive hardcore-bandene, ikke bare i New York, men på hele USAs østkyst. Påvirket av punk-ånden, fant Agnostic Front raskt sin helt unike sound, dominert av fengende melodier, karakteristisk og aggressiv tromming – toppet med Roger Mirets vokal.

Etter en over 35 år lang karriere, og med 11 studioalbum bak seg, er det ingen tvil om at Agnostic Front har satt et uslettelig fotavtrykk. – Og budskapene de representerer er like relevante i dag som da de startet sin karriere på 80-tallet.

I 2017 kom den prisvinnende dokumentaren om Roger Miret og Vinnie Stigma: «The Godfathers of Hardcore», regissert av Ian McFarland.

facebook.com/agnosticfront

Knuste Ruter er et band med røttene godt plassert i tradisjonell norsk hardcore. Vi snakker medlemmer fra Stengte Dører, Bøyen Beng, Summon The Crows, Negativ og Freedumb, for å nevne noen band disse gutta har spilt med. De har turnert i inn og utland i over ti år, og siste utgivelsen , «1000 Grunner», kom i 2017. De er for tiden i studio og gjør seg ferdig med en ny fullengder, som etter planen skal slippes på høsten 2019.

facebook.com/Knuste-Ruter

Weight er et nytt band bestående av folk fra flere kjente Oslo-band. De spiller hardcore med en sen 80-talls/tidlig 90-talls New York-sound, inspirert av band som Cro-Mags og The Icemen. På sensommeren gir de ut EP på det britiske plateselskapet The Essence.

Bill. kr. 370,- +avg.

Bill.: 400,-Dørene åpner 19:00ID.: 18FÅ Bill. Igjen!