Act pres. Saturday 17. november

9 grader nord

Supp: Almir & Daniel

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon tar bandet publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene.

Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk. 9 grader nords visjon er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere disse uvante tonene, og beskriver selv musikken sin som etnisk prog.

«Annerledes og originalt? I høyeste grad. Sært? På ingen måte. Men 9 grader nord beviser for all verden [ … ] at her er musikere med potensiale til å gjøre det stort. Både fordi de har et helt særegent uttrykk, men mest av alt fordi 9 grader nord ganske enkelt er et skikkelig bra band.» – Bergens Tidende

Med bare to låter ute har bandet spilt et utall konserter og bergtatt publikum i alle aldre på små og store festivaler og konsertscener rundt omkring i Norge, blant annet Villvillvest, Vinjerock, by:Larm, Bergenfest, Trænafestivalen og Oslo Jazzfestival. Bandet har også nylig gjort sin utenlandsdebut i Danmark, med konserter i både København og på SPOT-festivalen i Aarhus.

facebook.com/9gradernord

Almir & Daniel
Almir Meskovic og Daniel Lazar har begge mer en 20 års erfaring med klassisk musikk bak seg. Med sine røtter fra Balkan, iblandet skandinaviske elementer, har denne duoen et helt spesielt særpreg. De blander et stort spekter av stilarter og sjangre, alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner, til Mozart og sigøynermusikk.

Almir er født i Bosnia og Daniel er født i Serbia. De har vokst opp med folkemusikk i hjertet av Balkan, der musikk og kulturer fra hele verden møtes og brytes. Sigøynermusikk, klezmer, klassisk og alt imellom. Det var imidlertid i Norge de ble kjent med hverandre. Her utviklet de et eget utrykk som får det vakreste ut av trekkspill og fele, med inspirasjon fra alle tidsepoker. Musikken fenger og får selv de tyngste danseføttene til å riste løs.

Bill. kr. 225,- +avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 245,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett