96.000 samlet inn til Nepal

Mandag 11. mai arrangerte Parkteatret i samarbeid med Utviklingsfondet og initiativtakere Fam Irvoll og Hafsa Maqbul støttekonsert for jordskjelvofrene i Nepal. Konserten ble en uforbeholden suksess, med fullt hus og 85.000 kroner i billettintekter og donert tips fra baren. I tillegg kom det inn 11.000 kroner per sms. Vi takker for støtten!

Fam Irvoll tok initiativ til konserten etter selv å ha besøkt Nepal bare uker før det første store jordskjelvet. På noen dagers varsel stilte konferansier Odd-Magnus Williamson og artistene Klovner i Kamp, Silya, Samsaya, Truls, Lucky Lips, Elisabeth Carew & Thomas Eriksen, SoSo & Monkis, Gundelach og DJ Mano Nuno.

De innsamlede pengene går uavkortet til Utviklingsfondets lokale samarbeidspartnere i Nepal, i fire distrikter som er blant de hardest rammede. Dette er områder ikke mange når ut til, der opptil 90% av bygningene er ødelagt. I den akutte fasen går pengene til telt, mat og helsehjelp, mens de i oppbyggingsfasen vil brukes til husbygging og reparasjoner (i samarbeid med Ingeniører Uten Grenser), matproduksjon osv.

I forlengelse av konserten pågår det nå en nettauksjon fram til 21. mai, der inntekten fra de donerte produktene går til samme formål.

Vi takker alle som bidro gratis til gjennomføring av konserten: Pro Sec, Habibi, Essentially, Benum, Ljudia, artister, konferansier og billettør, og ikke minst våre fantastiske ansatte!