Øyanatt Friday 11. august

Telephones + Lindstrøm

Norges spacedisco-storhet Hans-Peter Lindstrøm markerte fjoråret med trespors-EPen «Windings», den nyeste manifestasjonen av Lindstrøm-estetikken verden har lært å kjenne gjennom utgivelser som 2006-samleren «It’s A Feedelity Affair», ambisiøse «Where You Go I Go Too» (2008) og konseptalbumet «Smalhans» (2012). I august fylte han Parkteatret under Øyanatt sammen med Olefonken og Jerry Folk, og vi gleder oss stort til gjentakelsen!

Lindstrøm har en kult-aktig status i klubbkretser. Han hørte aldri på klubbmusikk i oppveksten, men har derimot spilt piano i gospelkor, hammondorgel i Deep Purple-coverband, og kassegitar på Karl Johan. Da han omsider begynte å lage dansemusikk, tok han med seg vanen med å spille inn melodiene på faktiske instrumenter. Ved siden av soloutgivelsene sine har Lindstrøm blant annet sluppet to kritikerroste studioalbum sammen med Prins Thomas og ett med Christabelle. Han har vunnet Spellemannprisen fire ganger.

facebook.com/hplindstrom
soundcloud.com/feedelity

Berlinbaserte Telephones slapp sent i fjor albumdebuten «Vibe Telemetry» på prestisjefylte Running Back, etter over 15 års virke som DJ og produsent. Albumet ga nordmannen sin første Spellemann-nominasjon, og svært rosende omtale fra publikasjoner som XLR8R, Mixmag, iDJ, Future Music, Resident Advisor og DJ Mag. På plata tar han sin eklektiske stil et steg videre, og utvider paletten med referanser til tidlige norske klubbrøtter, ambient house, New York-house og disco, britisk 90-tallsbalearisk, italohouse og Detroit-techno.

Telephones debuterte som DJ i hjembyen Bergen ved årtusenskiftet, sneket inn på klubber han var for ung til å komme inn på av Mikal Telle og resten av miljøet rundt Tellé Records. Siden har han fokusert like mye på produksjon som på DJ-ing, og sakte, men sikkert opparbeidet seg en sparsom, men ettertraktet diskografi. De siste årene har han turnert verden over med spillejobber i alt fra Sao Paulo og Taipei til New York, Tokyo og Melbourne, med solid grunnlag fra noen av Europas beste undergrunnsklubber og -festivaler, som Berghain/Panorama Bar, Corsica Studios, Dimensions og The Garden.

facebook.com/TelephonesNorway
soundcloud.com/telephones

Billetter kr. 200,- + avg. (med Øya festivalpass / fredagspass) / 250,- +avg
Foto: Lin Stensrud (Lindstrøm) / Florencia Russildi (Telephones)

Bill.: 220,- / 275,-Dørene åpner 22:00ID.: 20UTSOLGT