Leyer & Parkteatret pres. Saturday 18. february

Phlake (DK)

Supp: Luke Faas

Én av dem trodde han bare kunne produsere hiphop-beats, og den andre gjorde alt han kunne for å skjule sin myke stemme. Skjebnen ville det uansett slik at de i 2015 skulle starte R&B-duoen Phlake.

Danske Phlake består av produsent Jonathan Elkær og vokalist Mads Bo. Tross ung alder har Jonathan allerede rukket å produsere noen av Danmarks største hiphop-artister de siste årene. Mads har på den andre siden aldri spilt i band eller stått på scene før – noe som sies å være grunnen til at folk flest ble lamslått da han første gang stod på scenen med Phlake.

Deres første singel «Like You» ble bare sluppet på Soundcloud, men resulterte i en enorm hype blant danske tastemakers, bransje og media. Den neste singelen «So Faded» ble dermed sluppet på Sony Music Danmark, og la til rette for suksessen som skulle komme. For det var med låten «Pregnant» at Phlake virkelig gjorde det stort. Den ble, og er fortsatt, en av Danmarks største hits, og med straks 20 millioner streams fra inn- og utland ble den fort duoens første platina-singel. Siden har singelen «Angel Zoo» og debutalbumet «Slush Hours» banet vei for duoen i 2016. Der Roskildefestivalen blant annet for første gang i historien måtte stenge av begge broene inn til festivalområdet på grunn av etterspørselen på festivalens Rising Scene.

I november ble bandet nominert til hele syv Danish Music Awards, og stakk av med 5 av prisene de som kveldens store vinnere. Nå tar bandet steget ut av hjemlandet med konserter annonsert i resten av Skandinavia, USA og Europa.

facebook.com/event
facebook.com/phlakemansion
phlakemansion.com

Luke Faas lager melankolsk, elektronisk popmusikk med innslag av soul og R’n’B. Etter å ha skrevet sanger på akustisk gitar og piano for seg selv i lengre tid, sendte han produsent Nicolay Tangen Svennæs en melding for å prøve å lage noe sammen. Møtet mellom de to resulterte i en miks av Lukes personlige låtskriverstil og Tangens intrikate, elektroniske produksjoner som sender tankene til artister som James Blake, Emilie Nicolas, Lido og SOHN.

Luke Faas slapp sin debutsingel «Should’ve Seen It» 3. februar 2017 gjennom plateselskapet Easy.

facebook.com/lukefaasmusic
lukefaas.com

Billetter kr. 225,- + avg.

Bill.: 245,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett