Nordvis Høstfest Saturday 2. september

Panopticon (US) + Skogen (SE) + Grift (SE) + Fen (UK)

For første gang inviterer plateselskapet Nordvis til høstfest i Norge, på Parkteatret Scene i Oslo. For første gang i historien vil vi få oppleve PANOPTICON (US), SKOGEN (SE) og GRIFT (SE) på en scene her til lands, mens FEN (UK) har spilt på Parkteatret én gang før, som oppvarmer for amerikanske Agalloch i 2013. Alle fire er kritikerroste band fra den blomstrende undergrunnsscenen innen ulike nyanser av svartmetall, og det er duket for en helt spesiell høstkveld med blackgrass, melankoli, eksistensiell uro og mytiske lydlandskaper.

Panopticon
Med én fot solid plantet i følsom svartmetall og den andre i tradisjonell americana, har den visjonære multiinstrumentalisten Austin Lunn klart å skape en helt unik miks av disse to tilsynelatende inkompatible sjangrene i noe man kan kalle blackgrass. Panopticon startet allerede i 2007, og har gitt ut seks fullengdere og en rekke splitt-utgivelser, fylt med intens, inderlig og intrikat musikk.

Lunn har tette bånd til Norge gjennom sin tid som ølbryggerlærling på Haandbryggeriet i Drammen, og driver selv bryggeriet HammerHeart Brewing i Minnesota. Et bilde fra Flå i Hallingdal pryder hans siste fullengder «Autumn Eternal» (2015), et album som har høstet meget gode anmeldelser verden over. Lunn tar med seg tre gjestemusikere til Oslo.
facebook.com/TheTruePanopticon

Skogen
Skogen er kanskje det bandet i firkløveret som er mest kjent i Norge. Likevel er det første gang de spiller her til lands.

Skogen startet opp i 2009 og består av fire dyktige musikere med mange svenske undergrunnsband bak seg. De ga ut sin fjerde fullengder «I Döden» i 2014, en utgivelse som befestet deres renommé som et melankolsk, progressivt svartmetallband med folk-musikalske tendenser, og teft for de gode melodiene.
facebook.com/skogensweden

Grift
Grift er multiinstrumentalist Erik Gärdefors’ kreasjon. Med sterke bånd til i hovedsak svenske diktere og artister, forsøker Grift å formidle følelsen av melankoli og eksistensielle spørsmål som kunstnere og tenkere gjennom historien har følt et sterkt behov for å uttrykke. Gjennom Gärdefors’ desperate stemme, tremolo-gitarer og følsomme melodier kastes lytteren inn i en eksistensiell bostedsløshet som gir et nytt perspektiv på hverdagens jag.

Gärdefors startet Grift i 2011 og har gitt ut fullengderen «Syner» i 2015, ved siden av en EP og tre splitt-utgivelser. Gärdefors tar med seg tre gjestemusikere til Oslo.
facebook.com/Griftofficial

Fen
Trioen Fen er oppkalt etter et område i Øst-England kalt The Fens eller Fenland. The Fens er et flatt og mystiske landskap, med mange myrer og våtmarker. Bandets medlemmer vokste opp i dette området, og finner mange temaer og mye av inspirasjonen sin fra atmosfæren i dette området.

Bandet kom i mars 2017 ut med sin femte fullengder siden oppstarten i 2006, kritikerroste «Winter». Albumet har et enigmatisk musikalsk uttrykk som ikke bare lar oss lytte til de åpenbare aspektene ved vinteren, dens kulde og hvithet, men avslører noen av dens dypere, skjulte og magiske sider.

Billetter kr. 325,- + avg.

Bill.: 350,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett