Live Nation pres. Sunday 25. june

Martha Wainwright (US)

Supp: Bernice (CAN)

Med sin standhaftige stemme og et arsenal av sterke sanger, er Martha Wainwright en fengslende liveartist og en forfriskende annerledes musikalsk kraft. På tampen av fjoråret slapp hun sitt fjerde studioalbum «Goodnight City», som vender tilbake til råheten fra hennes første utgivelser. Albumet består av sanger skrevet av Martha selv, men også sanger skrevet for hennes enestående stemme av venner og låtskrivere som Beth Orton, Glen Hansard, broren Rufus Wainwright og Merrill Garbus fra tUnEyArDs. De ble spilt inn i Montreal, der Martha og mannen hennes de siste årene har holdt til sammen med sine to barn.

Martha Wainwright gjorte seg først bemerket med en serie EPer som ledet fram til den kritikerroste, selvtitulerte 2005-albumdebuten, der «Bloody Mother Fucking Asshole» fikk en plass på Sunday Times’ liste over årets beste låter. I 2008 fulgte hun opp med andreplata «I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too», før den live-innspilte Edith Piaf-hyllesten «Sans Fusils, Ni Souliers A Paris» kom to år senere, til en strålende mottakelse. Hennes seneste album før «Goodnight City» var «Come Home To Mama» fra 2012, som MOJO mente var «et betydelig og utsøkt sunget karrierehøydepunkt».

Martha er født i New York City som datter av folklegendene Kate McGarrigle og Loudon Wainwright III. Hun er Rufus Wainwrights søster og har ofte samarbeidet med ham, både på konsert og på plate. Martha er også halvsøster av Lucy Wainwright Roche, som hun nylig ga ut det JUNO-nominerte albumet «Songs In The Dark» sammen med.

Martha turnerer verden over med musikken sin, og har spilt for utsolgte saler på flere kontinenter. Hun har dukket opp på filmlerretet med roller i Martin Scorseses «Aviator» og nå senest mot Frances McDormand i HBO-miniserien «Olive Kitteridge». For tiden ferdigstiller hun en bok ved navn «Stories I Might Regret Telling You», som, i likhet med sangene hennes, er et uforstilt og upretensiøst vindu inn til livet hennes.

facebook.com/marthawainwright
marthawainwright.com

Billetter kr. 320,- + avg.

Bill.: 345,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett