Albumaktuelle Monday 30. october

Com Truise (US)

New York-fødte Seth Haley tar med seg sin omfattende synthsamling til Parkteatret og gjør sin første konsert i hovedstaden på fem år! Første fullengder siden 2011, «Iterations», slippes i juni.

Com Truise kom som en del av synthwave-bølgen som herjet ved starten av dette tiåret, men i motsetning til en rekke kortlevde døgnfluer har Haleys selvtitulerte «slow funk» overlevd, mens andres romklangmaskiner har stått på stedet hvil. Lydbildet har blitt mer raffinert, men de 80-tallsinspirerte, krystallklare synthene dominerer fortsatt.

Haley lagde musikk i over 15 år under en rekke aliaser før Com Truise ble landet. Nå er han klar med sitt andre fulle album på seks år. Umiddelbart føles lydbildet mer åpent, og melodiene inneholder mer følelse og varme. Hint av Joy Division, New Order og Cocteau Twins bobler opp, men det er som om de er blitt kjørt gjennom en oversvømt spillkonsoll; skjevt, kybernetisk, og høyoppløst. Selv om han utvilsomt er påvirket av foreldrenes platesamlinger og produktdesign fra gamle elektronikkesker, er ikke musikken noen nostalgitripp. På en eller annen måte lyder Com Truise både kjent og enigmatisk, men alltid vakkert håndlaget.

Den tidligere ADen har hatt en klar estetisk visjon siden starten og har personlig designet utgivelsene, noe som også gjenspeiles i sceneshowet og lyset. Dette blir en kveld hvor bena kan danse og hjernen drømme seg bort på reise gjennom verdensrommet. Perfekt for en høstkveld i Oslo, med andre ord.

«Det er noe helt eget å høre så velprodusert musikk live på konsert, og det massive men følelsesladde lydbildet med hans unike synth-lyder vil gjøre seg veldig godt på lydanlegget til Parkteatret», sier Henrik Richter Schie fra arrangøren. Vi gleder oss!

facebook.com/comtruise
comtruise.com

Billetter kr. 270,- + avg.
(Foto: effix)

Bill.: 295,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett