Saturday 20. may

Cody ChesnuTT (US)

Cody ChestnuTT debuterte i 2002 med mesterverket «The Headphone Masterpiece», et dobbeltalbum spilt inn på soverommet på en 4-spors kassettopptaker. Det var og er mye å ta inn med sine 36 sanger og lo-fi-lydbilde, men står igjen som et tidløst album med kultstatus i manges øyne.

Et av sporene som skilte seg ut var «The Seed», og bare måneder senere slapp Questloves band The Roots sin versjon av samme sang med Cody på refrenget, og over natten var han var på god vei til stjernestatus. Det skulle likevel ta mange år før man hørte fra ham igjen, og om ikke annet så bygget det bare opp under kultstatusen rundt albumet.

Foruten en mindre kjent EP fra 2010, kom han ikke ordentlig tilbake før i 2012, ti år etter første album. «Landing on a Hundred» hadde et nytt og mer polert lydbilde, som spilte på hans kjærlighet for 70-talls soul, og mer gjennomarbeidet materiale. Det gjorde at han ble hentet inn til noen sessions med Kanye West i studioet til Bon Iver i 2014, uten at noe fra opptakene så langt har sett dagens lys.

Derimot møtte han DJen og produsenten Twilite Tone, som har vært en stor del av arbeidet med det nye albumet «My Love Divine Degree». De to første singlene «Bullets in The Streets and Blood» og «I Stay Ready» hinter om at vi muligens står foran hans beste album så langt.

«Cody ChestnuTT har vært i Norge to ganger før og levert noen helt legendariske konserter, og det er rett og slett umulig å stå stille og ikke la seg rive med. Det er lov å begynne å glede seg allerede, for det er ikke lenge til det skjer igjen», sier Henrik Richter Schie fra arrangøren.

facebook.com/iamcodychesnutt

Billetter kr. 275,- + avg.
I salg fra torsdag 20. april kl. 09.00
Foto: Sheree R

Bill.: 300,-,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett