Goldstar pres. Friday 17. february

Blossoms (UK)

Supp: Declan McKenna (UK)

Britisk indiepop lever i beste velgående, og vi feirer det fredag 17. februar med to av de beste og aller mest spennende bandene fra de britiske øyer om dagen: Blossoms og Declan McKenna.

Blossoms fra Stockport ble grunnlagt så sent som i 2013, men har i løpet av kort tid sjarmert stort med musikken sin over hele verden. De har markert seg som ett av de hotteste livebandene som rører på seg i 2016, etter noen veldig fine konserter på blant annet SXSW, The Great Escape og Slottsfjell her hjemme.

Bandet ga i august ut sitt selvtitulerte debutalbum, som gikk rett til topps på de britiske albumlistene. Albumet inneholder blant annet den P3-listede singelen «Getaway» og råkule «Charlemagne». Inspirasjonskildene til Blossoms favner alt fra Arctic Monkeys til Abba. Noe som uten tvil høres underlig ut, men med en gang du hører keyboardlinjene og de melodiske hookene i låtene, forstår du alt og lar deg rive med!

facebook.com/blossomsband
blossomsband.co.uk

Purunge Declan McKenna har fremdeles ikke fylt 18 år (han gjør det 24. desember i år), men har imponert voldsomt på kort tid. I 2015, bare 16 år gammel, vant han en konkurranse om å spille på Glastonburyfestivalen. Unge Declan ble raskt lagt merke til av mange, og over 40 plateselskaper sto i kø for å signere ham.

I stedet valgte Declan å gi ut sin første singel selv. «Brazil» handlet om det 16-åringer tenker mest på: Hvor korrupt fotballorganisasjonen FIFA er for å ha lagt fotball-VM til Brasil, uten å tenke på konsekvensene av kostnadene ved avvikle ett mesterskap og hvordan dette påvirker landets fattige. WOW. Word, Declan.

Andre singel, «Parecetamol», er en fem og et halvt minutt lang låt om hvordan tenåringstranspersoner blir feiltolket av media. Hans til nå siste singel, «Isombard», er den første som blir utgitt av plateselskapet Sony Music og er også å finne, utrolig nok, på spillet FIFA 2016. Declan, du er allerede en helt i våre hjerter, og vi synger gjerne med deg når du kommer til Parkteatret og Norge for aller første gang!

facebook.com/DeclanMckennaMusic

Billetter kr. 225,- + avg.
I salg fra 25.11.16 kl. 10.00

Bill.: 245,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett