Red Bull Music Academy pres. Friday 12. may

BAYA + special guests

Supp: Lárus (IS)

BAYA, i samarbeid med Red Bull Music Academy, inviterer til en unik kveld hvor debutalbumet «Oslo – Harlem» blir fremført live med band, i tillegg til nye låter og spesielle gjesteopptredener. Publikum vil forsvinne inn i en verden av afrikanske masker, lyskunst og norsk elektronisk musikk på sitt beste. Fredag 12. mai på Parkteatret blir en kveld av de sjeldne.

BAYA (Andrew Murray Baardsen) har raskt gjort seg bemerket som en av de mest innovative og konseptuelle artistene i det norske musikklandskapet. Hans debututgivelse ble sluppet i februar via Luft Recordings og Obscenic (UK), og har allerede ført til konserter på SXSW og stor interesse hos internasjonale musikknettsider.

Det som skiller BAYA fra resten av det elektroniske musikk-Norge, er ikke bare hans unike og komplekse produksjoner og uttrykk, men det sterke og personlige konseptet som ligger som en hjørnestein for alt som er BAYA.

Inspirert av hans første møte med sin far i Harlem, Bruno Baya Sompohi, startet BAYA på en reise og søken etter å utforske deres forhold og sin egen historie. Deres delte lidenskap for kunst og kreative uttrykk ble starten på prosjektet BAYA. Andrews far er kunstner, og har gjort tradisjonelle masker fra hjemlandet Elfenbenskysten til sitt varemerke. I vinter reiste Andrew til Harlem for å utvide BAYA-universet, og sammen med faren skapte han 18 slike masker, som vi vil være vitne til på Parkteatret. De interaktive maskene vil spille overens med de komplekse rytmene fra «Oslo – Harlem», idet BAYA presser grensene for hva en konsert, kunstutstilling og performance i harmoni kan gi publikum.

Sjekk ut den nylig Vimeo-staff picked videoen til «Gate 212 + Give Me That Dive».

«Give Me That Dive» is a deft jam with euphoric highs and rock-solid lows, buoyed by frosty waves of electronic bliss and directed by erratic vocal shards. It has the power to remove you from reality, even if just for a few minutes. – The Line Of The Best Fit

Baya is set to take it the world by storm with his debut 13 track Double EP Oslo / Harlem. An attention-grabbing blend of house, French touch and the kind of thoughtful production usually reserved for the likes of Nicholas Jaar or Romare, Baya experiments with dance music’s foundational elements in a thoroughly listenable way. – Rough Trade

facebook.com/officialBAYA
soundcloud.com/officialBAYA

Lárus (IS)
Ni måneder etter å ha blitt unnfanget i kollisjonen mellom to kontinentalplater, kom Lárus Sigurvin, den direkte etterkommeren av Ingolf Arnasson, til verden som i et vulkanutbrudd. Snart var Island blitt for liten for Sigurvín den store, og han tok sin gitar på ryggen, pakket med seg noen dagsrasjoner lúða og reiste til fastlandet, hvor hans forfader Ingolf en gang reiste fra. Her oppdaget Lárus at bølger ikke bare beveger seg i luft og vann, men også gjennom elektroniske ledere, og det tok ikke lang tid før hans forsterkede musikk ga seismiske utslag i Oslos undergrunn. Denne kvelden varmer Lárus opp med et elektronisk livesett, idet han gjør seg klar for sin første release som kommer om ikke så lenge.
soundcloud.com/larussigurvin

Billetter kr. 200,- + avg.

Bill.: 220,-Dørene åpner 20:30ID.: 18Kjøp Billett